De sterkste leeuw voor de bouwbranche

 

MAN TGX XLION 18.510

 

Extreem krachtig. Extreem duurzaam. Extreem betrouwbaar. De X staat in dit geval dan ook voor ‘extreem’. Dankzij deze eigenschappen leveren de MAN XLION uitrustingspakketten overtuigende topprestaties binnen het langeafstands-, distributie- en bouwverkeer.

 

Dat demonstreert MAN op de vooraanstaande internationale beurs in München met een extreem sterke leeuw: de MAN TGX 18.510 4×2 BLS trekker met kiepoplegger valt alleen al op door zijn opvallende leeuwendesign op de zijkanten van de cabine. Deze speciale look kan desgewenst voor alle MAN XLION modellen worden besteld.

Ook de XLX-cabine maakt een goede indruk: De cabinedeur met XLION-opschrift biedt toegang tot een moderne en ergonomische werkplek, die geheel op de trucker is afgestemd. “Toen wij het interieurconcept verder optimaliseerden, bijvoorbeeld met het kleurendisplay en de functiegerichte schakeling, stond de chauffeur centraal”, aldus Michael Makowsky, Senior Manager Sales & Marketing bij MAN Truck & Bus SE.

 

En ook technisch is het speciale MAN TGX model uitstekend uitgerust.

 

 

Sterkere motor voor nog meer vermogen

 

Hoofdkenmerk van de motor D26 in Euro 6-uitvoering zijn de opgevoerde prestaties: De motor uit de nieuwe MAN motorfamilie levert 10 pk en 100 Nm koppel extra. Hij levert nu 510 pk en genereert een maximaal koppel van 2.600 Nm bij een gelijkblijvend laag brandstofverbruik.

 

 

Check-in voor nieuwe assistenten

 

Met de nieuwe veiligheids- en hulpsystemen wordt de chauffeur meer ondersteuning geboden. Het actieve stuursysteem MAN ComfortSteering ontlast de chauffeur door aanpassing van de stuurkrachten aan de rijsnelheid. “Verhoging van deze krachten vergemakkelijkt het manoeuvreren. Verlaging ervan verbetert de richtingsstabiliteit bij hoge snelheden”, verklaart Michael Makowsky.

 

Bovendien vormt het systeem de technische basis voor de Lane Return Assist LRA. Als de chauffeur zonder richting aan te geven, d.w.z. onbedoeld, zijn rijstrook verlaat, grijpt de LRA in en brengt deze het voertuig terug naar het gebied binnen de rijstrookmarkeringen.

 

 

“De exclusieve uitrustingspakketten maken van elke MAN XLION de perfecte truck voor de toepassingen van onze klanten. Daarnaast bieden wij speciale condities voor geselecteerde MAN DigitalServices en servicecontracten,” aldus Michael Makowsky.

 

Tijdens de bauma van 8 – 14 april 2019 kunt u kennis maken met de coole MAN TGX XLION en onze experts.

 

Geef een reactie

zestien − 8 =

*