De voordelen van een eTruck

Voordelen

In 2021 zal de eerste serie elektrische vrachtwagens van MAN op de markt komen. Deze elektrische trucks zijn vooral handig voor het vervoeren van goederen in binnensteden, maar er wordt ook gewerkt aan eTrucks die lange afstanden af kunnen leggen.

› Verder lezen

MAN TGE BF3 studiemodel

Werkpaard en vrijetijdsvoertuig in één

Het Bus Modification Center BMC heeft een speciale versie van de MAN TGE gepresenteerd. De MAN is ontwikkeld als zogeheten BF3-voertuig waarmee zwaar transport kan worden begeleid. Tegelijkertijd kan de crew de auto ook gebruiken als rijdend hotel en is de speciale TGE ook inzetbaar als globetrottend vrijetijdsvoertuig.

› Verder lezen

DB Schenker en MAN platooning-praktijktest

Platooning-praktijktest

De Duitse logistieke dienstverlener DB Schenker, MAN en de Universiteit Fresenius starten de eerste realistische praktijkproef voor ‘connected trucks’ in de logistieke sector. MAN heeft daarvoor testvoertuigen ter beschikking gesteld aan DB Schenker. In het pilotproject wordt het platoonen voor het eerst onder dagelijkse omstandigheden getest.

› Verder lezen

MAN eTruck wint 2018 European Transport Award voor duurzaamheid

Winnaar in de truck star-categorie

MAN heeft met zijn eTruck de European Transport Award for Sustainability gewonnen. De award wordt tweejaarlijks door het Duitse vakblad Transport toegekend aan bedrijven die zich hebben ingespannen om een winstgevende bedrijfsvoering te koppelen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en zorg voor het milieu.

› Verder lezen

MAN met drie levens

Een MAN-liefhebber en zijn oldtimer

Veel chauffeurs zullen er spijt van hebben dat ze niet een van hun oude vrachtwagens gered hebben. Franz Bockheim heeft het goed gedaan: hij is zijn MAN 15.230, die hij in 1966 nieuw gekocht had, trouw gebleven en heeft hem uitgebreid gerestaureerd.

› Verder lezen

Join the club!

De leden van MAN Trucker's World stellen zich voor

Wie zitten er allemaal bij MAN Trucker’s World? In de rubriek “Join the club” laten we al jaren clubleden in het MAN Trucker’s World Magazin hun persoonlijke MAN-verhaal vertellen.

› Verder lezen

King of the lions

A portrait of an exceptional entrepreneur

In his vehicle fleet, Noël Essers maintains more than 1,400 MAN trucks. He stirred up the logistics market in his native Belgium, delivers as far as China and Argentina and still competes in rallies at the age of 74.

› Verder lezen

Een MAN voor zware gevallen

Zware transporten van Bohnet GmbH

Een zwaar transport moet goed gepland zijn. Bij Bohnet GmbH wordt dat gedaan door Kevin Knaub, die niet alleen de routes minutieus plant, maar bij de nachtelijke ritten ook zelf achter het stuur zit.

› Verder lezen

De stille revolutie

MAN stelt zijn eTruck voor 

Het is echt een heerlijk gevoel als er een nieuwe ontwikkeling naar de start rolt! Dat heeft het team rond de ingenieurs Sturm en Wiebicke vast al ervaren, toen het in 1924 de eerste vrachtwagen van MAN met dieselmotor voorstelde. Het was de mannen gelukt de luchtperspomp van de stationaire motor te vervangen door een directe inspuiting onder de motorkap.

› Verder lezen